България ще има нов шампион по футбол при децата, след като Черно море сензационно отпадна още в баражите на Зона Варна (Североизточна България) за републиканското на родените през 1999 г.

Днес на неутралния терен в град Попово "моряците" отстъпиха с 1:3 пред Дунав (Русе). А водеха с 1:0 на почивката. Така варненци няма да защитават титлата, спечелена от набор 1998 през миналата година. Любопитно е, че и тогава бъдещите първенци срещнаха русенци, но ги разбиха с 8:0, пише viasport.bg.

В другите два мача Лудогорец надигра местния Черноломец (Попово) с 4:1, а след 1:1 в редовното време Светкавица и Добруджа стигнаха до дузпи. При 11-метровите удари момчетата от Добрич се справиха по-добре - 4:2. Така представителите на варненската зона за държавното са Дунав (Русе), Лудогорец и Добруджа.

Днес се играха и две срещи в Зона София (Югозападна България). ДИТ Спорт спечели с 2:0 срещу Пирин 2001, докато Септември и ОФК Пирин направиха 0:0. Тук има реванши - на 30 май от 17:00 часа.

От северозападна България (Зона Велико Търново) на осминафиналите вече са се класирали Литекс и "Ботев" (Враца). Предстои да се излъчи третият тим - Спартак 1919 (Плевен) чака победителят от Бдин (Видин) - Монтана.

В Пловдив (Югоизточна България) републиканското вече чакат Векта и Ботев. Арда (Кърджали) отстрани Свиленград след 1:1 и 3:2 при дузпите, но след това падна с 1:8 от Локомотив (Пд). "Смърфовете" чакат следващ съперник.

А в другия поток, който противопоставя регионите на Стара Загора и Бургас, на 28-ми ни чака изключително интересен сблъсък - между Берое и Черноморец в Елхово. При другата двойка Ямбол 2004 приема ОФК Сливен. Победителят от срещата в Елхово ще играе срещу Локомотив (Пд).