Септември София записа златна страница в историята на българския футбол и стана първият роден отбор, класирал се за втория кръг на Младежката Шампионска лига.

Играчите на Иван Гешев записаха пореден мач с много добра игра, но стигнаха само до равенство 1:1 като гост на албанския Академия Футболит и продължават напред с общ резултат 4:1. Първата среща между двата отбора в София в края на септември завърши 3:0 за столичани.

Попадението за българския отбор вкара Мартин Стойчев 91-ата минута, който се възползва от подаване на капитана Панайот Пасков. Домакините пък откриха резултата в края на първото полувреме чрез Арселд Халилай.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Българите имаха повече положения преди почивката и пропуснаха чрез Мартин Стойчев и Симеон Александров. Вратарят Ивайло Илиев пък отрази удар на Калеми. Същият този Калеми обаче изработи гола за своите в последните секунди на първото полувреме, асистирайки на Арселд Халилай.

Второто полувреме започна с натиск на домакините и вратарят Илиев трябваше да се намесва при удари Никчи и Бучи, а удар на Етрит Каса излезе в страни от рамката. В последните 10 минути домакините се умориха и българският отбор стигна до нови възможности за гол, но ударите на Стоян Стоичков и Крис Вълчинов не намериха вратата. За да дойде първата минута на добавеното време, когато Мартин Стойчев проби от дясно и прониза вратаря на домакините Арбър Ята.

В следващия кръг Септември чака победителя от двойката между Хамарби (Швеция) и Глазгоу Рейнджърс (Шотландия), чийто реванш е утре. Първата среща завърши при резултат 3:0 за шотландците. Срещите ще се играят на 3 и 24 ноември, като Септември ще гостува в първата среща.