Александър Томаш е във Варна, където води нелеки разговори с босовете на Спартак. Договорилият се с ЦСКА треньор, за което БЛИЦ първи писа, и босът на "соколите" Павлин Николов са имали късно снощи среща в морската ни столица. Те ще имат втора среща и днес. Както е известно, Томаш има неустойка от 250 000 лева, която ЦСКА е готов веднага да плати. Въпреки това собственикът на Спартак отсече, че няма да пусне Томаш в Борисовата градина.

Коя е причината и какво в крайна сметка се случва?

БЛИЦ разбра, че големият проблем се крие не толкова в договора на Александър със "соколите", а в контрактите на помощниците му. Томаш е категоричен - ще тръгне за София със своя екип. Оказlа се обаче, че Косьо Мирчев, Тодор Кючуков и Христо Колев-Бащата нямат освобождаващи клаузи. За да си тръгнат, от Спартак, те трябва да пуснат предизвестие. При положение, че договорите им с клуба са безсрочни, предизвестието е едномесечно. Но ако e със срок, е цели три месеца. А техните договори са именно срочни. 

Източници на БЛИЦ съобщиха, че от ЦСКА са се нагърбили със задачата максимално бързо да разрешат проблема. Ако до днес следобед няма изход от ситуацията, ще има среща на най-високо ниво между "армейците" и "соколите".