ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Един от известните футболисти на ЦСКА от 80-те години Ангел Червенков се завръща в треньорската професия. Бившият централен защитник ще води Ямбол - участник в Югоизточната трета лига, съобщиха от клуба.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

59-годишният Червенков, който през 2010 г. изведе Литекс до шампионската титла, има богат опит в треньорската професия, водил е редица водещи български клубове, а също така е работил в Литва, Шотландия, Украйна и Словакия. В Ямбол се надяват с привличането му да се изкачат в класирането, тъй като в момента тимът е чак на 16-ата позиция в третото ниво на футбола ни.

У нас Червенков е бил старши треньор на Черно море, Литекс, Локомотив (Горна Оряховица) - все в Първа лига. Също така е бил помощник-треньор в ЦСКА.

За специалиста работата в Ямбол е своеобразно завръщане към корените. Той е роден в Болярово, а дебютът му в професионалния футбол е именно с местния тим Тунджа (Ямбол). Като войник е привлечен в ЦСКА, където играе три години. След това кариерата му преминава през Локомотив (Горна Оряховица), Етър (Велико Търново) и Монтана. Два пъти вдига шампионската титла на България - с "армейците" и с Етър. Има 5 мача за националния отбор.

Червенков сменя в Ямбол Димитър Иванов. Бившият нападател на ЦСКА, вкарал най-бързия гол във вечното дерби, напусна третодивизионния тим преди седмица. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!