Юношите младша възраст на Пирин 2001 (родени 1992 година) не успяха да се класират на полуфиналите в Републиканското първенство, въпреки благоприятния резултат 1:1 в първия мач, като гости на Септември в София. На реванша възпитаниците на треньора Христо Войнов загубиха с 1:2 на клубната си база в Покровник и по този начин отпаднаха от борбата за медали.

Срещата по нищо не предвещаваше такъв развой. Домакините наложиха тотален натиск и само пропуските на Марио Колчагов и Асен Иванов позволиха на гостите да се оттеглят на почивката при резултат 0:0. През втората част нещата не стояха така и гостите бяха далеч по-добрия отбор на терена, докато техните домакини действаха доста сковано в желанието си да запазят резултата, който ги устройваше напълно. Голът в тяхната мрежа обаче падна след нелеп автогол на футболист от Пирин 2001, който при едно центриране в наказателното поле протегна крак и прати топката в мрежата на собствената си врата. Всичко това се случи в 58-ата минута.

В 70-ата Пирин 2001 стигна до изравнителното попадение, а голът отново дойде след автогол, този път дело на Маринов от състава на гостите, пише е-79. Две минути по-късно Марио Колчагов от състава на домакините от фаул нацели напречната греда, а 75-ата капитанът Лазаров сложи точка на спора и вкара втори гол за гостите от София с удар отдалече и не без помощта на левия страничен стълб на вратата. По този начин завърши участието в Държавното първенство за юноши на последния отбор от Югозапада на фаза полуфинали. /БЛИЦ