Септември (София) се раздели с почти всичките си футболисти, които играха за тима през есенния дял от първенството на Югозападната "В" група. Клубната политика е променена и треньорът Николай Митов ще разчита предимно на юношите на клуба от набор 1998 до края на първенството.

Източници на БЛИЦ съобщиха, че благодетелят на Септември Румен Чандъров на практика вече е собственик на "Ботев" (Пловдив), но към момента това не се официализира. Крупният бизнесмен ще насочи финансите си към "канарчетата", а мъжкият отбор на Септември остава на заден план.

"От сегашния състав ще останат 4-5 играчи. Всеки може да тръгне накъдето желае. До края на първенството в Югозападната "В" група ще разчитам на момчетата от школата, родени 1998 година, те са много добър набор. Ще градим отбор за следващия сезон, това е клубна политика", съобщи Николай Митов пред БЛИЦ.

Треньорът на Септември не пожела да потвърди, че Чандъров вече е сложил ръка на "Ботев" (Пловдив) - "Не ме питайте за подобни неща, обърнете се към г-н Чандъров."

"Никога не сме имали цел в "Б" група. Още от първия ден в Септември казах, че ще градим отбор, започнахме от нулата. Целта сега е да дадем шанс на младите, качваме ги в първия отбор и да бъдат готови за следващия сезон. Не се притеснявам, че ще играя със 17-годишни във "В" група", добави Митов, който не пожела да съобщи кои футболисти от досегашния състав остават и след Нова година.

БЛИЦ разбра, че почти гарантирано място в Септември имат капитанът Николай Николов, Илиян Гаров, Антонио Павлов, вратарят Емил Петров, както и Петър Тончев.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА