ФК Септември (София) отбеляза 50 години от спечелването на Купата на България. Председателят на ПФЛ Валентин Михов награди ветераните на клуба на специално събитие.

Освен това имаше възпоменателно тържество, детски футболен турнир и мач на ветераните. Валентин Михов награди бившите играчи на отбора, донесли успеха във финала за Купата (тогава Купа на Съветската Армия) през 1960 година, когато записват победа с 4:3 след продължения над Локомотив (Пловдив).

Тържеството и съпътстващите прояви са организирани от Националния фенклуб на българския национален отбор по футбол. В чест на юбилея ще се проведе и турнир за деца и демонстративен мач между ветерани на ФК Септември и сборен състав на ветерани от ЦСКА и Левски. Домакин на проявата е ФК Септември (София). Сред поканените за участие са детските отбори на водещите столични клубове.

Състезанията ще се проведат на 15 и 16 юни 2010 г. от 9.00 до 13.00 часа на стадиона на 57 СОУ, кв. Красна Поляна. На 16 юни турнирът завършва, като от 11.00 ч. е предвиден демонстративният мач между ветераните, от 12.00 ч. е финала, а от 12.45 ч. е награждаването на победителите.