Септември (Симитли) се класира за четвъртфиналите от турнира за Купата на България. Тимът от югозападна България спечели единствения сблъсък на два отбора от “Б” група – 3:0 срещу Сливнишки герой. За успеха се разписаха Атанас Николов, Калоян Стоянов и Андон Гущеров.

Така Септември получи право да спори за място на полуфиналите през пролетта. Участта на отбора обаче не е ясна, като преди няколко дни кметът и президент Апостол Апостолов-Поли обяви, че възнамерява да продаде лиценза на разпадналия се Пирин.

Бившият рефер е на път да се откаже от футбола, тъй като е недоволен от феновете. Проблемите между двете страни се видяха и днес, като само 200 души гледаха мача в Симитли при свободен вход.

В 16-ата минута гол на гостите от Сливница беше отменен заради безспорна засада на автора Христо Петров. В 32-ата минута опитният Атанас Николов откри резултата в полза на домакините след грешка на защитник. 34-годишният нападател е носил екипите на Пирин, Банско, Локо (Мз), Миньор (Пк) и др.

След почивката Септември поведе с 2:0. Автор на попадението стана младият Калоян Стоянов, който се разписа с глава след центриране на Даниел Дюлгеров. При този резултат мачът се доиграваше. Все пак в 79-ата минута Андон Гущеров оформи крайното 3:0.

СЕПТЕМВРИ (Симитли) - СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ 3:0
1:0 Атанас Николов (32), 2:0 Калоян Стоянов (47), 3:0 Андон Гущеров (79)

Септември: 12.Ганев, 2.Илиев, 14.Тодоров, 6.Кацарски, 9.Попвасилев, 17.Мангурев, 8.Костурков (84 - Балтов), 7.Гущеров, 13.Дюлгеров, 18.Николов, 19.Стоянов (80 - Златанов)

Сливнишки герой: 1.Велчев, 2.Величков, 4.Д. Димитров, 26.Павлов, 5.Генов (80 - Тошев), 7.Кочилов (65 - Миленов), 24.Куртелов, 17.Миланов, 10.Колев, 15.Хаджиев, 9.Хр. Петров

Стадион: “Струма”
Съдия: Стефан Спасов
Жълти картони: Величков, Петров (Сливнишки герой)