Септември (Симитли), който ще играе в "Б" група, започна подготовка за новия сезон. Точно 30 футболисти изведе за първа тренировка наставникът на тима Спас Стоименов. Отборът от Симитли завърши на второ място през изминалия сезон в Югозападната "В" група и беше поканен да попълни втория футболен ешелон.

Засега сигурно ново попълнение е Андон Гущеров, който идва от Пирин (Благоевград). Във футболните среди той е известен като "палача" на ЦСКА. В 1/4-финална среща от турнира за Купата на България през 2012 година Септември (Симитли) изхвърли гранда ЦСКА, като първия гол за тима заби именно Гущеров.

С отбора тренира и Радослав Бачев, който обаче само поддържа форма, докато си намери нов отбор. Не е изключено обаче да се стигне и до договор с него. На проби в отбора са Кирил Мутафчийски, преминал през школата на Пирин (Бл), и Антон Тошев, играл за старшата възраст на Лудогорец.

През паузата Септември беше напуснат от своя голмайстор Мартин Тошев, който премина в Пирин (Благоевград). 

Септември (Симитли) засега има уредени само две контролни срещи. На 15 юли (вторник) с Пирин (Разлог) в Симитли и на 19 юли (събота) с Пирин (Благоевград).