Треньорът на Етър Сердар Даят е поканил близо 20 чужденци да подпишат договори с Етър. Той прекара последните седмици в Германия, Холандия, Белгия и Полша, където е търсил играчи готови да преминат в тима.

“Намерили сме 18-20 добри футболисти за отбора, с няколко от тях разговорите са пред финализиране. Поканили сме ги на лагера в Анталия. Тези, които се присъединят към отбора няма да идват във Велико Търново. Те ще се включат в подготовката директно на тренировъчния лагер в Турция”, обяви собственикът на “болярите” Фейзи Илханлъ.

Както е известно Етър бе напуснат от общо 18 футболисти, като в момента единствените българи, които останаха в тима са Николай Петров, Красен Трифонов, Ивайло Русев и Дормушали Саидходжа. На мястото на избягалите пък ще бъдат привлечени чужденци и попълнения от детско-юношеската школа.

Даяд ще събере отбора на 8 януари, а ден по-късно играчите ще заминат за Анталия. Цялата зимна подготовка ще протече именно в турския курорт, като тима ще се завърне във Велико Търново на 10 февруари.

“Решихме цялата подготовка да е в Анталия, всички най-добри отбори през зимата са там. Ще видите какъв добър отбор ще направим”, допълни Фейзи Илханлъ пред Велико Търново Спорт.

Отборът ще бъде настанен в петзвездния “Шато де Престиж”, съобщи новият член на клубната управа Радин Хаджиев. Хотелът е в Кемер, Анталия, и е само на 200 м от брега. Разполага със спа център, футболен терен, тенис кортове и всички необходими условия за тренировка и възстановяване.