Думите рестарт и Висша лига станаха изключително модерни в последните няколко седмици. Ще рестартираме футбола, защото така не може, отсякоха от БФС. Проумяха, че с девет отбора и четири мача на кръг първенството ни е по-слабо и смешно от това на Андора. Да си шампион и да играеш в Европа в този шампионат е по-скоро подигравка, а не постигнат сериозен резултат.

В 14:00 часа днес футболните хора се събират. Ще рестартират футбола. Ще дават варианти за промяна на настоящия формат на "А" група, защото така не може. Всички професионални клубове от "А" и "Б" група заедно с ЦСКА и още няколко тима от "В" групите ще седнат на една маса. Какво ще излезе, ще се види към 17:00 часа. Дано има полза, а да не е поредното чесане на езици и напразни обещания.

Въпросите преди срещата са много и е редно футболните хора да ги знаят. Ще се направят ли компромиси за клубове, които не покриват критериите за участие в новата "А" група, Висша лига, Супер лига или Хипер лига - както искате я наречете. Ако се правят компромиси, няма смисъл от днешната среща. Да се очертаят три, четири или пет критерия, по които всеки клуб трябва да е железен. Отговаря ли - играе, не отговаря ли - изпада зад борда. Ама с обяснения: "Ние ще сме готови до двайсет дни, минете утре на проверка", няма да стане.

Има ли експерти, които да раждат идеи не само колко отбора ще са в тази "А" група, а как да се развива и да повиши интереса си? Работи ли някой в посока маркетинг, реклама и всички модерни насоки една фирма (защото "А" група е фирма) да продава по-добре продукта си. Не сме сигурни, че Антон Попов, Борислав Попов, Неделчо Михайлов и Гошо Гинчев са експерти??? Да, те може да са отлични администратори, но не и експерти в най-важното нещо - как "А" група да прикове по-сериозен интерес. Защото сега никой не я гледа.

Във футболните среди от вчера се говори: "Ами, те всички поканени на срещата са си стари познати лица. Те ли ще рестартират футбола?", т.е. хората с право питат да не се получи онази приказка за старите еди какво си и новия бардак. Трябва свежа кръв във футбола, нови идеи, креативни хора, които мислят различно, а не такива, които са свикнали да отидат в 10:00 на работа, в 12:00 вече да са в ресторанта на Националния стадион и в 16:30 часа да заключат кабинета. Така "А" група няма да се оправи.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ