Петкратният шампион Лудогорец гостува на Локомотив (Пловдив) в интригуващ 1/4-финал от турнира за Купата на България. Мачът е от 20:00 часа на "Лаута" и се очаква с голям интерес. Тази вечер ще стане ясно кой от двата отбора ще се присъедини към компанията на Пирин (Благоевград) на полуфиналите, след като вчера "орлетата" елиминираха Ботев (Пловдив) след успех с 1:0. Днес е и битката между третодивизионния Литекс и Черно море (от 17:30 часа), а утре от 20:00 часа Верея приема Дунав. 

В последните два сезона Лудогорец не успя да спечели Купата на България, с която е триумфирал два пъти до момента. "Орлите" със сигурност искат да добавят трофея във витрината си, като за целта трябва да преодолеят Локомотив (Пловдив). "Черно-белите" никога не са печелили Купата, имат четири финала в историята си, които все губят. 

Двата мача през този сезон между "орлите" и "смърфовете" бяха доста интересни. Първата среща в Пловдив завърши с равенство 2:2, докато в Разград домакините спечелиха трудно с 1:0. 

Треньорът на Локомотив Едуард Ераносян, който е бивш наставник на Лудогорец, има само един проблем в състава си - наказанието на Стефан Йефтоски. Всички останали играчи са на линия за тежката битка тази вечер. Ветеранът Мартин Камбуров ще бъде сериозна заплаха за гостите от Разград. В предни позиции ще му помагат Дани Кики, Димо Бакалов, Веселин Марчев и Дино Мартинович. 

Лудогорец ще е без трайно контузените Владислав Стоянов, Светослав Дяков и Витиня. Бразилецът Ренан дос Сантос ще пази вратата, а в защита пред него се очаква да играят Сисиньо, Паломино, Моци и Натанаел. Саша и Анисе ще бъдат в средата на терена, а Марселиньо, Вандерсон и Кафу ще атакуват зад Клаудиу Кешерю, който повежда атаката. 

За съдия на интригуващия мач беше определен Ивайло Стоянов.

Както е известно, победителят се излъчва в една среща. При равенство в редовното време следват две продължения по 15 минути, а при продължаващо реми и след края на продълженията, се изпълняват дузпи. 

Вероятни състави: 

Локомотив (Пловдив): Ясин Ел Харуби, Пламен Крумов, Кирил Котев, Павел Виданов, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Веселин Марчев, Димо Бакалов, Дино Мартинович, Дани Кики, Мартин Камбуров

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Сисиньо, Хосе Луис Паломино, Козмин Моци, Натанаел, Абел Анисе, Лукас Саша, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу, Клаудиу Кешерю

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига