Сериозна сага се разигра около напусналия „Левски” универсален футболист Орлин Старокин. Играчът отказа да преподпише своя договор със „сините" заради солидна оферта от Иртиш. Казахстанският тим дава по 20 000 евро на месец на футболиста. Сделката обаче изглежда, че е пред провал. Старокин замине за финални преговори и медицински изследвания в Казахстан, но от Иртиш обявиха, че привличането на Старокин и други играчи изобщо не е стояло на дневен ред, съобщава „Меридиан Мач”.

„Българският защитник Орлин Старокин не попада в списъка от потенциални нови попълнения в състава и не са правени каквито и да било опити за преговори с него", се казва в официално съобщение на клубната управа. Така мистерията се завърза още повече, като на този етап не е ясно дали изобщо Старокин ще подпише с Иртиш.

Сигурното само е, че на „Герена" Георги Иванов вече се е отказал от услугите му. „Не знам сделката да е пропаднала. По принцип не е хубаво да коментираме един такъв трансфер, преди да е станал факт. Ще ви кажа, че в Русия редовно сделки пропадат по такива причини", коментира мениджърът Мирчо Димитров, който се смята за водеща сила на трансфера. Импресариото е известен с добрите си връзки на руския пазар, както и в целия бивш СССР.

„Когато даден клуб пожелае футболист, се изисква пълно мълчание по темата. Те държат да не се издава никаква информация. В мига, в който медиите започнат да спекулират за трансфера, те прекратяват всякакви преговори", коментира още агентът. Той също така загатна, че в близките месец-два има индикации, че може да се получи нов голям трансфер на български играч в Русия, но на този етап е рано да се говори.