Сериозни промени настъпиха в „Ботев“ (Враца) след проведеното днес общо събрание на клуба. Оставката на кмета Николай Иванов като председател на Управителния съвет не беше приета, но имаше промени в членовете на УС, информира „Конкурент“.
 
От постовете им бяха освободени членовете Никола Ценов, Юлиян Кирилов, Ангел Иванов и легендарния вратар Илия Вълов. Форумът намали броя на членовете на УС на от петима на трима. Освен Николай Иванов, в управата влизат легендата на клуба Георги Каменов и общинският съветник Владимир Ценов.
 
На събранието стана ясно, че наставникът на отбора Тодор Гарев е подал официална молба за напускане, която ще бъде удовлетворена. Между трима специалисти ще се избира треньорът, който ще води „Ботев“ през пролетния полусезон в „Б” група.
 
За членове на Общото събрание бяха избрани Георги Каменов, Веселин Петков, Владимир Ценов, Иво Ралчовски, Димитър Иванов, Ивайло Георгиев, Борислав Страшимиров, Янислав Яков, Иван Иванов, Любен Куновски, Емил Маринов, Бойко Краев, Георги Александров и спортно-техническият директор на клуба Валери Цветанов.
 
„Предстои избор на нов старши треньор на отбора и след това селекция на футболисти. Бяха коментирани въпроси, свързани с осигуряването на финансовата издръжка и оттук нататък се заемаме със задачите”, коментира след събранието кметът Николай Иванов.
 
Той уточни, че проблемът с финансирането не е решен. Това, което е сигурно, че предстои нова бюджетна година, в която общината ще поеме една много сериозна част от издръжката. Бе взето решение да се проведе среща с местния бизнес, на която да търсим подкрепа за тази част от бюджета, която няма да стигне.
 
„Със субсидията от Общината в началото на годината ще бъдат покрити и стари задължения, основно към някои от освободените футболисти, но ще се търсят и допълнителни приходи. Бюджетът ще бъде силно редуциран по отношение на работните заплати, както и за други разходи. Това прави задачата ни по-лесна като изпълнение, макар че си остава основна и тежка”, допълни Иванов.