150 полицаи и 20 частни гардове ще охраняват обществения ред по време на 1/16-финалния мач за купата на България между отборите на Поморие и „Левски”. Двубоят е в четвъртък от 18,45 часа на стадион „Лазур" в Бургас.

Срещата между лидера в „Б" група и „сините" е в графата „рискови мачове" и заради това са взети изключителни мерки за сигурност. За съжаление на Поморие това накара БФС да вземе решение мачът да не се играе на стадиона в крайморския град, а да бъде преместен в Бургас.

Шефът на поморийския клуб Огнян Ралев ще води отбора срещу „Левски”, след като треньорът Малин Орачев беше наказан от дисциплинарната комисия на БФС за 1 мач. Ралев е бивш наставник на Нефтохимик и наследника му Нафтекс от 2003 до 2005 г. в „А" група и притежава лиценз „Про".

Поморие ще направи последна тренировка на стадион „Лазур" 24 часа преди мача. По същото време Стойчо Стоев ще изведе „Левски" на градския стадион в Несебър. „Сините" пристигат в сряда в курортното градче, където ще се настанят.

От „Левски” са планирали и възстановителна тренировка на базата в Несебър. Тя ще е веднага след двубоя с Поморие.

„При нас премии не се обсъждат предварително. Ако си свършим работата, със сигурност ще има", призна пред „24 часа" Огнян Ралев и не скри оптимизма си, че Поморие може да сътвори чудото.