Локомотив (Пд) се завърна от подготвителния си лагер в Анталия късно снощи. В крайна сметка в Пловдив с отбора пристигна и португалецът Сержиньо, съобщава plovdivutre. 26-годишното крило трябваше да замине за Китай директно от Турция, но пътуването му се провали.

Халфът напусна по-рано базата на "смърфовете" в турския курорт, за да уреди заминаването си на проби в китайския Жиянгсу, воден от бившия треньор на Локо (Сф) Драгомир Окука. В азиатската страна той трябваше да мине няколкодневни тестове, медицински изследвания и да преговаря за личните си условия, за да се финализира трансферът му.

Бившият спортен директор на „черно-белите” Бранко Милованович, който се мъчи да го уреди в Жиангсу, както и самият Сержиньо обаче не очакваха, че няма да бъде издадена входна виза за играча. Така португалецът с подвита опашка се качи на клубния „Мерцедес", потеглящ за България. Иначе все още съществува минимален шанс Сержиньо да осъществи трансфер в Китай, но според запознати едва ли дружките Бранко Милованович и Драгомир Окука ще съумеят да накарат босовете на Жиянгсу да извадят 500 000 евро за крилото в последния момент преди затварянето на трансферния прозорец в Китай.

"Поне още три месеца ще съм в Локо (Пд). Чувствам се добре тук и ще помогна с каквото мога, за да спечеля Купата на страната. Предоверих се на Бранко Милованович за трансфер в Китай, но не съжалявам, че не стана. Има още малка вероятност за трансфер, но дори да не стане, няма да правя трагедии", коментира пред "Марица" 26-годишният португалец.

С тима на "Лаута" не се появиха треньорът Емил Велев и израелският халф Шай Ревиво. Специалистът се прибра в София, тъй като разпусна футболистите си в почивка до неделя, а братът на Хаим Ревиво се върна в родината си, за да си уреди документите. 25-годишният евреин ще се присъедини към новите си съотборници директно на предстоящия лагер в Сандански, за където "смърфовете" заминават в неделя.