От Българска федерация волейбол най-накрая намериха време да обърнат малко внимание на клубовете от България и вчера ги зарадваха, изпращайки им най-сетне програмата за новия сезон.

Жребият, който бе теглен набързо в Пловдив ден преди Общото събрание, отреди родният шампион да стартира срещу Добруджа 07, които и тази година са претенденти за титлата. Тимът от Добрич бе на крачка от титлата миналия сезон, след като поведе с 2 успеха на Марек Юнион-Ивкони във финалния плейоф, но 4-кратните първенци на България показаха страхотни нерви, здрава психика и воля за победа, за да затворят серията с 3:2.

Абсурдната безотговорност на родната централа продължава и с факта, че първият кръг е насрочен за работен ден – 27 октомври (вторник). Някои от клубовете ще имат проблем със залите си, тъй като в провинцията те се използват за изборни секции и ще бъдат затворени за уикенда и понеделниците. Това ще създаде проблем на отборите да тренират с топка точно преди мачовете.

От Марек Юнион-Ивкони очеивдно другата седмица ще преценят дали да подадат за домакинството си на Добруджа дупнишката зала или ще предпочетат да изиграят този мач в Сливница. От игрова гледна точка, поне един официален мач в Дупница ще бъде от полза за шампионите, тъй като трябва да се настроят с далеч по-големите вече размери на спортното съоръжение. То обаче продължава да се ремонтира.

По стечение на обстоятелствата жребият изправя Мартин Божилов и компания срещу сочения за сигурен шампион тази година Монтана в 3-ия кръг. Дупничани са домакини и в тази среща.