Скаути на украинския шампион Шахтьор (Донецк) и португалския гранд Спортинг (Лисабон) са поискали пропуски за мача Локомотив (Пловдив) – “Левски”. Основната им цел да наблюдават отблизо изявите на голмайстора на “сините” Гара Дембеле.

Както е известно, нападателят вече е част от плановете на Вердер (Бремен), Евертън и Астън Вила. На стадиона в парк "Лаута" ще има и представители на турските грандове Фенербахче и Галатасарай.

25-годишният Дембеле прави истински фурор след трансфера си при "сините" в началото на сезона. До момента той е отбелязал 23 гола в "А" група и е убедителен водач в листата на стрелците.

112_1.jpg

В същото време стана ясно и, че халфът и втори капитан на “Левски” Владимир Гаджев е в полезрението на италианския Сиена, пише “Тема Спорт”. Представител на клуба от Апенините е следил за изявите на вътрешния полузащитник по време на дербито с Литекс (1:0). “Черно-белите” в момента ритат в Серия Б, но си осигуриха участие в елита догодина. Отборът, воден от бившата звезда на Ювентус Антонио Конте, е лидер в класирането и три кръга преди края на първенството не може и на теория да завърши по-назад от второто място, което му гарантира промоция.

Владимир Гаджев прави отличен сезон. Той взе участие в 22 мача в А група и Купата на България, в които отбеляза един гол. В Лига Европа халфът участва в десет срещи и се разписа със страхотна тупалка при домакинство Лил (2:2).

Интерес към юношата на “сините” проявяват и няколко клуба от Гърция. От ръководството на Левски на този етап не са склонни да се разделят с играча за по-малко от 1 милион евро, тъй като Гаджев е основен играч. /БЛИЦ