Шахтьор (Донецк) може да привлече в пакет Иван Стоянов и Костадин Стоянов. От сигурни източници БЛИЦ разбра, че двамата футболисти на ЦСКА са желани от треньора Мирча Луческу, донесъл на украинския тим последната Купа на УЕФА, вече Лига Европа.

Румънският специалист получил от близкия на "армейците" мениджър Джовани Бекали записи с представянето на бившите играчи на Сливен и останал доволен от видяното.

Иван Стоянов попаднал в полезрението на Луческу в края на миналата година, когато националите ни играха контрола срещу Шахтьор в Анталия - 0:0. Тогава влезлият като резерва племенник на Йордан Лечков се включи силно в мача и бе в основата на няколко добри акции на "трикольорите", като в продължението дори можеше да вкара гол.

Стоянови са неразделни още от престоя си под Сините камъни и се надяват да заиграят заедно и зад граница. Босът на Шахтьор (Донецк) Ринат Ахметов ще трябва да се бръкне с около 2 милиона евро, за да осигури на Мирча Луческу двамата играчи на ЦСКА.

Интерес към племенника на Лечков има още от германски и руски клубове, а бранителят е желан от английските Фулъм, Уигън и Лутън. /БЛИЦ