Един от най-силните германски отбори Шалке ще продължи тестовете на халфа на Черноморец Костадин Дяков, пише в. “Меридиан мач”. Той ще започне подготовка в Гелзенкирхен в началото на януари и ако всичко е наред ще подпише договор с Шалке.

Дяков премина едноседмичен тест в германския клуб в края на октомври. Тогава той бе харесан от спортно-техническия щаб и бе поканен на проби през зимата. Вчера стана ясно, че 25-годишният футболист ще започне подготовка с “кралскосините”, след което ще се разбере дали ще се стигне до трансфер.

Двата клуба са уточнили цената на футболисти, която е 350 000 евро. От Шалке са заявили вече пред ръководството на Черноморец, че ако Дяков се утвърди и бъде харесан, тази сума ще бъде платена. Все още не е ясно дали с Дяков на проби ще замине сръбският халф Александър Стоимирович. Преди месец той също бе поканен на тестове, но тогава контузия му попречи да се включи в подготовката на германците.

Твърде е възможно през зимата в чужбина да бъде пратен и нападателят Георги Чиликов. Той рядко взима участие в мачовете на Черноморец и ако бъде намерен отбор, той или ще бъде преотстъпен, или ще бъде продаден. Цената за 100% от трансферните му права е 100 000 евро. На този етап интерес  към него са проявили отбори от Кипър и Гърция./БЛИЦ