Шампионът на България от 1991 година Етър най-вероятно ще остане без 90% от настоящите си футболисти, които масово се стягат да разтрогнат договорите си, научи БЛИЦ. Причината е позната до болка – неизплатени заплати и премии от страна на ръководството.
 
Треньорът на втородивизионния тим Георги Тодоров днес е разпуснал играчите, които очакваха да получат парите си. Турските босове на клуба обаче за пореден път ги излъгаха. От ръководството първо обявили, че ще преведат дължимите суми преди мач за Купата на България с “Левски” на 3 декември, загубен с 0:3. После отложили събитието за понеделник, а след това за днес – 7 декември. В ранния следобед обаче дошла нова вест – плащането се отлага за петък или най-късно за идния понеделник. Футболистите не издържали, треньорът Тодоров – също. “Виолетовите” по план трябваше да тренират до петък, но днес те си събраха багажа и си тръгнаха с наведени глави от стадион “Ивайло”.
 
Играчите са получили за последно заплати през септември, а премии почти не са виждали. Първоначално шефовете им обещали по 250 лева за домакинска победа и по 500 лева за успех навън. Впоследствие финансовите възнаграждения били свити – по 120 лева у дома и по 300 на чужд терен. Пари обаче така и нямало. Няма и до днес.
 
“То да е само това. Нямаме топки, шуби, анцузи. Пълна трагедия. Потеглихме с голяма кошница новия сезон. Прицелихме се в първото място и в завръщането в “А” група. Всичко вървеше чудесно до мига, в който ръководството ни забрави. Нали знаете поговорката, че гладна мечка хоро не играе”, категорични са футболистите на Етър.
 
От управата побързаха да успокоят топката: “Няма място за паника. Шефовете са в Турция и всеки момент ще се върнат и ще платят на играчите!”
 
Футболистите обаче контрираха: “Та те, началниците, се прибират от два месеца от Истанбул. Та пеша да бяха тръгнали, вече щяха да са се завърнали!”