Третодивизионият Витоша (Бистрица), където играе премиерът Бойко Борисов е на път да поднесе трансферна бомба. От няколко дни ръководството на тима преговаря с футболист ставал шампион с “Левски”.

Става въпрос за нападателят Екундайо Джаейоба, който през есента водеше атаката на Марек. Още по-пикантното около преминаването е, че двата отбора водят люта битка първото място в югозападната “В” група.

В момента дупничани са на първо място, следвани по петите от Сливнишки герой и Витоша. Тима от Бистрица обаче е значително по-добре финансово от Марек и използва възможността да изкуши Джаейоба с по-голяма заплата.

Както е известно във “В” група футболистите са аматьори и преминаванията стават свободно, без да се плаща трансферна сума. Така че Марек няма никакви опции да задържи нападателя, освен ако самият той не реши да изкара сезона в Дупница.

С привличането на Дайо нападението на Витоша ще стане още по-опасно, а треньорът Ясин Мишауи е убеден, че той може да играе в тандем с премиера Бойко Борисов.