Ангел Червенков е вариант за треньор на Локомотив (Горна Оряховица). Опитният специалист за последно бе в украинския Арсенал (Киев), а в последно време често се изявява като футболен анализатор. Досегашният треньорски тандем начело с Александър Томаш напуска Горна Оряховица. В клуба все още се надяват на участие в елита, като това ще стане ясно днес, когато ще бъде ясен окончателният формат на "А" група.

Ангел Червенков е роден на 10 юли 1964 година. Като футболист има два сезона в Локомотив (Горна Оряховица) (1987/88, 1988/89), като преди това бе в ЦСКА. След престоя в Горна Оряховица Червенков отиде в Етър, където изкара пет сезона и стана шампион. Завърши кариерата си в Монтана.

Като треньор работи като помощник в ЦСКА и Черно море. След това бе треньор на Миньор (Бобов Дол), в Литва, начело на Хартс в Шотландия. След това се завръща в България и получава възможност да води Литекс, с който става шампион през 2010 година. Червенков продължава треньорската си кариера в Севастопол (Украйна), Татран Прешов (Словакия) и Арсенал (Киев).