Спартак (Пловдив) започна подготовка за участието си в първенството на Трета лига, което стартира на 8 август. Треньорът Стефан Учиков изведе 16 играчи за първото занимание. От понеделник към отбора ще се присъедини и опитният Йордан Минев. 39-годишният защитник е играл за Хебър, Беласица, Родопа, Ботев (Пловдив), Лудогорец, Царско село и Витоша (Бистрица). Йордан Минев е пет пъти шампион на България с Лудогорец, носител е на Купата и Суперкупата на България. 

Спартак има и нов кондиционен треньор - Николай Николов. Той е два пъти вецешампион на Балканите на 400 метра, многократен участник в Купа Европа, участвал е и на Европейско младежко първенство до 23 г. 

Президентът на клуба Динко Миленчев разговаря с момчетата преди заниманието и им пожела да продължат с победите и в Трета лига.

Ето и групата на първата тренировка: Александър Витанов, Кристиан Милушев (U17), Христос Доков, Николай Парнаров, Христо Стамов, Рангел Костурски, Цветослав Читаков, Пейо Батинов, Митко Илиев, Кирил Георгиев, Здравко Жилов, Кръстьо Милев, Мартин Симеонов, Мариян Гиров, Давор Илиев, Атанас Бучов