Футболистите на Спартак (Вн) днес ще направят първа тренировка под ръководството на новопривлечения специалист Стоил Трънков. Заниманието ще се проведе от 18 часа на клубния стадион.

Трънков (на снимката долу) ще бъде назначен в клуба като спортно-технически директор и ще бъде на скамейката при гостуването в София на Левски тази неделя. Както е известно, той е трикратен шампион на България с ЦСКА. Играл е още в Марица, Ботев и Димитровград.

^http://www.blitz.bg/documents/newsimages/2009-05-11-cl-GKRMEYYNA.jpg^Халфът на "соколите" Велимир Иванович премина ядрено-магнитен резонанс днес, а след излизането на резултатите ще стане ясно доколко травмата му в коляното е отшумяла.

Медицинският щаб е на мнение, че сръбският състезател може да бъде в групата за гостуването на Левски и да се включи активно в двубоя.

Малко по-сложна е ситуацията с Боян Илиев. Капитанът на Спартак бе изследван с ехограф и стана ясно, че има разтежение на сухожилието.

Лекарите препоръчват да избягва тежките физически натоварвания през следващата седмица и да се готви на облекчен режим. След наказания за "соколите" се завръщат Ангел Стойков и Даниел Моралес. /БЛИЦ