Ръководството на израелския шампион  Апоел (Тел Авив) проявява интерес към вратаря на Левски Георги Петков. Клубът иска национала за заместник на титулярния си страж Винсент Енияма, който със сигурност напуска клуба. Нигериецът, който направи много силни мачове на световното първенство в ЮАР и впечатли с изявите си срещу Аржентина, не иска повече да играе за Апоел.

Той въобще не е на подготвителния лагер с тима от Тел Авив в Австрия. Както е известно, Левски загуби в с 0:1 от израелците в контрола преди няколко дни. След тази проверка, в която Георги Петков направи няколко отлични спасявания, ръководството на клуба е разпитвало за възможността той да премине при тях, пише “ Меридиан мач”.

На въпросния мач присъстваха всички шефове, включително и най-сериозният акционер в клуба от Тел Авив. Левски все още не е получил официална оферта, но се очаква това да стане в близките дни. До трансфер на Георги Петков обаче ще се стигне много трудно, защото спортният директор на „сините" Георги Иванов не иска да продава нито един от основните си футболисти на този етап./БЛИЦ