Мартин Иванов от София е шампионът в БЛИЦ ГЕЙМ 2018. Той спечели големия финал, състоял се в редакцията в събота. На 28 октомври роденият на 1 март 1977 година енциклопедист ще присъства на мача Барселона – Реал (Мадрид) на „Камп Ноу”. След успеха си Мартин даде интервю за БЛИЦ. Очаквайте малко по-късно въпросите, срещу които се изправиха 12-те финалисти на играта!

- Г-н Иванов, честита победа! Участвали ли сте друг път в някакви игри?
- Благодаря ви много. Участвал съм във всякакъв тип игри, включително и телевизионни. Моят дебют беше през 1999-та в предаването „Нота бене” по БНТ с водещ Христо Гърбов. Това е предаването, което запали искрата на интереса у мен. Трикратен победител съм и в „Минута е много”. Обичам много да чета. Чета от 4-годишен и вярвам, че тези знания и натрупвания в годините са ми помагали, както в живота, така и в професията, независимо че в момента съм безработен. Иначе се изявявам най-често като спортен журналист. А състезанията са за мен един начин знанията ми да не залиняват във времето. Мисля, че имам услужлива памет, затова се старая да я поддържам.

- Откога се интересувате от спорт? И самият вие спортист ли сте?
- От невръстна детска възраст се интересувам от спорт, за което голяма заслуга имат, разбира се, и родителите ми. Баща ми е голям почитател на футбола. Майка ми също гледа, но е повече ориентирана към дамските спортове. Дядо ми също беше запален по спорта. Симпатизирам на Левски. Дядо ми е бил на 7 години, когато основават Левски, и помни първите им години. Той е имал брат, който за съжаление загива във Втората световна война. Бил е вратар в отбора на Радецки, секция на Бенковски София. Иначе аз съм спортувал най-активно през студентските си години. През 1999 г. постигнах 3-мо място на Купата на Ректора в СУ. Организатор на турнира тогава беше Стефан Йорданов. Навремето съм вземал участие и на детско ниво – на турнир под егидата на Локо Сф – „Футболно лято”. Имах два или три мача и се прочух с един червен картон.

- Затрудниха ли ви по някакъв начин въпросите в играта БЛИЦ ГЕЙМ?
- Въпросите не ме затрудниха. Дори бяха много приятни, особено факта, че имаха допирни точки с музиката. А в моя живот двете вървят ръка за ръка. От дете съм закърмен с рок музиката и мисля, че това ми помогна да спечеля.

- Наградата е да проследите на живо зрелищния мач между Барселона и Реал Мадрид от Примера. Имате ли някакви прогнози за крайния резултат от двубоя?
- Истината е, че мечтата ми беше да посетя Ливърпул, защото съм фен на този отбор, но в крайна сметка не всичко в живота зависи от личните желания. Искам обаче да подчертая, че съм щастлив, че победих, защото не съм бил досега там, а това е едно кътче от картата на Европа, която ще посетя. За мен това ще бъде първи мач в чужбина и то Барса срещу Реал! Иначе в Испания подкрепям тима на Бетис от Севиля. Относно Реал и Барселона –в момента и двата отбора са крайно слаби, но най-вероятно Барселона ще победи. Може би 3:1.

- А на кои футболни отбори симпатизирате?
- Трето поколение левскар съм. Когато се раждам на 1 март 1977 година, на следващия ден Левски побеждава Атлетико Мадрид в София с 2:1. А както вече споменах – любимият ми отбор в чужбина е Ливърпул. Освен това съм маниак на тема футболни фланелки, много обичам и футболната история, която е и едно от хобитата ми. Винаги ми е помагало и като знания в живота, особено когато става въпрос за подобни състезания.
АНЕЛИЯ ПОПОВА