Литекс не можа да оглави класирането в "А" група с победа над Лудогорец в последния кръг от редовния сезон, но има шанс да го направи на старта на плейофите. Днес от 17:30 часа "оранжевите" приемат Черно море в изтеглен двубой от първата седмица и при евентуален успех ще изместят шампионите от върха в подреждането. И докато Лудогорец спори с Валенсия на 1/8-финалите в Лига Европа, Литекс се надява да вземе трите точки от "моряците" и с актив от 60 точки да поведе с 2 пред шампионите.

Тимът на Златомир Загорчич вече записа две победи над Черно море (б.р. - два пъти по 2:1) през този сезон, но сърбинът е убеден, че днешната среща няма да е никак лека и предупреди футболистите си да не допускат подценяване. Заги има проблеми в центъра на защитата, където няма да може да разчита на Илия Миланов и Пламен Николов. Поради тази причина Васил Божиков ще играе в центъра, а неговото място в лявата зона на отбраната ще заеме привлеченият от Берое Иван Горанов.

Черно море няма никакви амбиции за по-предно класиране, но ще е костелив орех за всички претенденти за челните места. В групата на тима се завърна Стенли Окоро, който доскоро беше в Испания. Лекувалият контузия Михаил Венков също е в състава, но е малко вероятно Георги Иванов да го пусне титуляр. Почти сигурно Гонзо отново ще заложи на върха на атаката на Валери Домовчийски, който се отчете с два гола при победата с 4:0 над Любимец в дебюта си за Черно море.

more1.jpg
lit.jpg
ЛИТЕКС - ЧЕРНО МОРЕ


Днес от 17:30 часа
Ловеч, Градски стадион
Съдия: Георги Димитров
Пряко по НЮЗ7

Вероятни състави:

ЛИТЕКС: Евгени Александров, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Иван Горанов, Александър Цветков, Джемал Берберович, Данило Асприля, Юрген Джазула, Момчил Цветанов, Джордан
Треньор: Златомир Загорчич
Контузени: Антон Недялков, Пламен Николов
Наказан: Симеон Славчев

ЧЕРНО МОРЕ: Георги Китанов, Сашо Александров, Кирил Котев, Живко Атанасов, Стефан Станчев, Даниел Георгиев, Еденилсон Бергонси, Димо Атанасов, Иван Коконов, Георги Божилов
Треньор: Георги Иванов
Контузени: няма
Наказан: Бакари

Баланс: 28 мача, 16 победи за Литекс, 6 равенства, 6 победи за Черно море, г.р. 46:25

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ