Младежкият национален отбор на България загуби с 0:2 гостуването си на Русия в европейските квалификации. По този начин шансовете за класиране на второ място, което дава право на участие в бараж, почти се изпариха. Головете за победата на домакините, които затвърдиха първата си позиция, бяха дело на Максим Глушенков и Игор Дивеев.

Срещата започна ужасно за селекцията на Александър Димитров и домакините вкараха гол още в първата минута. Атака по левия фланг завърши с подаване към Глушенков, който овладя и стреля през краката на Ангел Лясков от границата на наказателното поле. Наумов нямаше какво да направи, освен да види как топката влиза в мрежата му. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

През първото полувреме нашият отбор се отчете само с един добър удар на Антов, който обаче бе уловен. 

В 53-ата минута отлична намеса на Петко Христов предотврати втори гол в българската врата. Но в 65-ата нямаше какво да се направи и домакините удвоиха. Тонислав Йорданов се подхлъзна пред полето си в опит за финт и загуби топката, а Игор Дивеев  с мощен шут от няколко метра простреля Наумов. 

До края на мача шансове липсваха, а Наумов се намеси решително при единствената възможност за попадение и предотврати трети гол във вратата си.

В друг двубой от групата Полша победи Естония с 6:0 и се утвърди на второто място с 13 точки от 6 двубоя. България и Сърбия имат по 8, но "плавите" имат изиграни 7 двубоя.

Класиране в групата: 
1. Русия 17 т.
2. Полша 13 т.
3. Сърбия 8 т.
4. България 8 т.
5. Естония 3 т.
6. Латвия 3 т.

В следващия кръг (8 септември):
17:00 ч.: Латвия - Естония
19:00 ч.: Полша - Русия
21:00 ч.: Сърбия - България