При положение че ЦСКА спечели титлата, то шансовете му да бъде поставен в трети кръг от квалификациите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига са големи. Или, ако трябва да ги оценим в проценти, то те са не по-малко от 50%, пишат колегите от “Тема Спорт”.
 
Ето реалната картина на нещата и ситуацията точно такава, каквато е:
 
За да бъде поставен в третия кръг (б.а. - във втория със сигурност ще бъде поставен), ЦСКА естествено първо ще е необходимо да стане шампион и същевременно с това да се надява да се случат две от следните 4 неща:
 
1. Слован Либерец да стане шампион на Чехия. В момента Слован е лидер с 2 точки аванс пред Спарта Прага и 3 пункта пред Виктория Пилзен, 2 кръга преди края на шампионата.
 
2. Жилина да не стане шампион на Словакия. В момента отборът има една точка аванс пред втория Спартак Търнава и две точки пред третия Слован Братислава. До края на първенството остават три кръга, в които червените фенове ще трябва да се надяват Жилина да сдаде първото място независимо на кой от двата си конкурента.
 
З. Васлуй да стане шампион на Румъния. Васлуй е втори, на 3 точки от лидера ЧФР Клуж, на който в последния 34-ти кръг му предстои мач със Стяуа.
 
4. Байерн (Мюнхен) да спечели финала в ШЛ срещу Челси.
 
Ако стигне до последния плейофен кръг, ЦСКА със сигурност няма да е поставен, но дори и да отпадне в него, ще си гарантира директно място в групите на Лига Европа и участие на международната сцена поне до декември. Освен това, при подобен развой в касата на клуба ще влязат близо 6.5 милиона лева.