Днес от 15:00 часа ще се изиграе първото от двете столични дербита на 12 кръг на "А" група. На стадион "Георги Аспарухов" "Левски" приема Локомотив (София). "Сините" започнаха да навлизат във ритъм и записаха четири последователно победи, като в тези двубои допуснаха едва един гол и вкараха цели 14. "Железничарите" също са в добра форма - запиха три успеха, един равен и една загуба в последните си пет двубоя. "Левски" се намира на 6-о място с 18 точки, докато Локомотив е на 9-о с 12.

Треньорът на "Левски" Славиша Йоканович отново ще трябва да разчита на Димитър Макриев на върха на атаката, тъй като Цветан Генков не успя да се възстанови за двубоя с бившия си тим. Холандецът Дъстли Мулдер ще запише първи мач като титуляр от доста време, а Перес, Милиев и Пинто ще му партнират в защита.

Станислав Ангелов също е аут за двубоя, а Кевин Бру ще бъде оставен на резервната скамейка. Стефан Велев продължава да бъде извън теренните и скоро няма да се завърне, тъй като лекува тежка контузия. Даниел Димов започна да подобрява играта си и Йоканович ще му гласува доверие за халфовата линия. До него ще застане Владимир Гаджев, а зад нападателя ще действа Мирослав Иванов. Гари Родригес и Ларсен Туре отново ще оперират под вата фланга.

Треньорът на Локомотив (София) Стефан Генов ще заложи на дефанзивна тактика и тимът му ще действа на контраатаки. Специалистът няма да може да разчита на Дюлгеров, Крум Бибишков и Василев.

Гостите вече изразиха притесненията си от съдията, а малко по-късно за срещата бе назначен Христо Ристосков. "Чики-рики" е на кадем за "Левски" - при него "сините" имат 24 победи от 25 мача. Той свири мач между двата тима миналата година и си навлече гнева на "железничарите" с неотсъдена дузпа я тяхна полза. Срещата от полуфиналите за Купата на България бе изпъстрена със скандални ситуации и завърши при резултат 3:1 за "Левски".

Преди 19 години през месец ноември "Левски" победи Локомотив (София) с 8:0. Тогава попаденията вкараха Даниел Боримиров и Илиан Илиев по два, Николай Тодоров, Георги Иванов - Геша и Станимир Стоилов. Автогол си заби Адалберт Зафиров. Сега със сигурност "сините" фенове се надяват на нов подобен успех, но дали това ще се случи или "железничарите ще откажат окончателно "Левски" от титлата, предстои да разберем в днес.

"Левски" - Локомотив (София)
15:00 часа, стадион "Георги Аспарухов"
Пряко по ТВ7
Съдия: Христо Ристосков




Вероятни състави:
Левски: Горан Блажевич, Дъстли Мулдер, Алехандро Перес, Йордан Милиев, Нуно Пинто, Даниел Димов, ВладимирГаджев, Гари Родригес, Ларсен Туре, Мирослав Иванов, Димитър Макриев
Контузени: Стефан Велев, Цветан Генков, Станислав Ангелов
Наказани: Няма
Треньор: Славиша Йоканович

Локо (Сф): Божидар Митрев, Кристофър Матютю, Милан Йованович, Александър Бранеков, Илиян Гаров, Румен Трифонов, Том, Азрак Махамат, Маркиньос, Искрен Писаров, Гаел Нлундулу
Контузени: Александър Дюлгеров, Крум Бибишков, Г. Василев
Наказани: Няма
Треньор: Стефан Генов