Гара Дембеле е сред любимците на феновете на Левски, макар да игра само един сезон на "Георги Аспарухов". В този сезон 2010/2011 обаче той се превърна в голмайстор на тима и успя да помогне много за влизането в груповата фаза на Лига Европа. Малиецът записа общо 38 мача във всички турнири и заби 35 гола.

Последва трансфер за 2,5 милиона евро във Фрайбург. В Германия обаче кариерата на нападателя тръгна надолу. Три години по-късно Дембеле беше без отбор и подписа като свободен агент с ФК Дубай. Там прекара само шест месеца и пак остана без отбор. През лятото на 2016 година подписа с аматьорския ФК Солотурн от Швейцария, а след шест месеца сложи край на кариерата си на 30 години. Тогава се губят и следите на страшилището за вратарите в България.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Дембеле беше известен с любовта си към алкохола, а за преживяванията му в България се носят легенди. На всичко отгоре той бе заловен и осъден заради шофиране в нетрезво състояние у нас. Много от съотборниците му тогава са признавали, че Дембеле е отличен футболист и много добро момче, но влечението му към алкохола и цигарите са провалили кариерата му.

Днес 34-годишният Дембеле няма нищо общо и трудно може да го познаете. В групите на "сините" привърженици се появи снимка от видеоразговор с бившия голмайстор. На нея той е видимо напълнял, пуснал е брада, а според много от коментиращите си личи по очите, че продължава да злоупотребява с алкохола.