ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Шампионът Лудогорец приема ЦСКА в дербито на 4-ия кръг на "А" група. Сблъсъкът в Разград стартира в 21:00 часа и ще бъде предаван директно по ТВ7.

Лудогорец, който се превърна в кошмар за "армейците" от влизането си в елита, ще гони тази вечер трети пореден успех в първенството след тези над Черноморец (1:0) и Славия (3:0). ЦСКА пък все още е без победа от старта на шампионата, записвайки три поредни равенства. В Разград обаче отборът на Стойчо Младенов ще трябва да се изправи не само срещу собствените си проблеми, но и срещу традицията. Статистиката сочи, че ЦСКА няма победа на "Лудогорец Арена" в шампионатен мач, който се явява и най-негостоприемният стадион за "червените". Както е известно, през сезон 2011/12 "армейците" паднаха с 0:1 и изгубиха титлата в последния момент, а няколко месеца по-късно отново отстъпиха със същия резултат.

ЦСКА все пак е постигал победа в Разград - на 1/16-финалите за Купата на България миналия сезон, когато надделя в първата среща с 2:1, след което нулевото равенство на реванша в София се оказа достатъчно на "червените" да продължат напред.

"Армейците" се надяват на леко подценяване от страна на домакините, които мислят повече за Шампионската лига, където им предстоят решителни два сблъсъка с швейцарския Базел за влизане в така мечтаните групи. А и избраниците на Стойчо Стоев са изморени от тежкия реванш с Партизан в Белград, който спечелиха с 1:0 след гола от дузпа на Христо Златински. Очаква се националът да почива днес, а мястото му в центъра на терена до капитана Светослав Дяков да заеме Мичел Бургзорг. Холандецът се представи добре при победата с 3:0 над Славия в миналия кръг. По крилата тази вечер най-вероятно ще атакуват Иван Стоянов и Мирослав Иванов. На върха на атаката се очаква Стоев да заложи на Мишел Платини, който това лято напуска ЦСКА в посока Разград. Зад бразилеца ще играе сънародникът му Марселиньо.

Вратарският пост отново ще бъде поверен на намиращия се в отлична форма Владислав Стоянов, пред него в центъра на отбраната ще се подвизават Александър Барт и Козмин Моци. Витиня ще замени Йордан Минев по левия фланг на защитата, докато вдясно ще му партнира Жуниор Кайсара. 

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов има леки кадрови проблеми, които са свързани с Антон Карачанаков и Валентин Илиев. Двамата лекуваха контузии в последните дни, като се очаква и тази вечер опитният защитник да изведе "армейците" с капитанската лента. Карачанаков пък има проблеми с гърба и ще бъде оставен на пейката.

Крилото Омар Косоко ще направи дебют като титуляр с червената фланелка, а най-новото попълнение Райс Мболи няма да играе, тъй като дори не е в групата за мача. Титуляри за "армейците" ще са бившите кадри на Лудогорец - Неманя Милисавлевич и Емил Гъргоров.

Досега в историята си само веднъж ЦСКА не е имал победа до 4-ия кръг в първенството. Това се случва през сезон 1984/85, когато "армейците" започват с 4 поредни загуби. До момента избраниците на Стойчо Младенов имат три равенства, като надеждата им е тази вечер най-после да успеят да прибавят първи три точки.

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА

Днес от 21:00 часа
Разград, ст. "Лудогорец Арена"
Съдия: Ивайло Стоянов
Пряко по ТВ7

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Барт, Козмин Моци, Витиня, Светослав Дяков, Мичел Бургзорг, Мирослав Иванов, Иван Стоянов, Марселиньо, Мишел Платини
Резерви: Иван Чворович, Йордан Минев, Теро Мантула, Христо Златински, Себастиан Ернандес, Даниел Абало, Роман Безяк
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Стойчо Стоев

CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА: Томаш Черни, Неманя Милосавлевич, Валентин Илиев, Джаксън Менди, Ангел Грънчов, Ивайло Чочев, Ревсон Кордейро, Омар Косоко, Емил Гъргоров, Марсиньо, Бруно Морейра
Резерви: Стоян Колев, Апостол Попов, Венцислав Василев, Христиан Кировски, Григор Долапчиев, Антон Карачанаков, Рангел Абушев
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Стойчо Младенов


Мачовете между двата отбора
Сезон 2011/2012
"А" група, 15 кръг
ЦСКА – Лудогорец 2:2
"А" група, 30 кръг
Лудогорец – ЦСКА 1:0
Сезон 2012/2013
"А" група, 6 кръг
Лудогорец – ЦСКА 1:0
Купата на България, 1/16-финал, първи мач
Лудогорец - ЦСКА 1:2
Купата на България, 1/16-финал, реванш
ЦСКА - Лудогорец 0:0
"А" група, 21 кръг
ЦСКА - Лудогорец 0:0

БАЛАНС
Общо:
6 мача, 2 победи за Лудогорец, 1 победа за ЦСКА, 3 равенства, г.р. 5:4 за Лудогорец
В "А" група:
4 мача, 2 победи за Лудогорец, 2 равенства, г.р. 4:2 за Лудогорец

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ