Мач реванш от Втория квалификационен кръг на Лига Европа между холандския Витес и Локомотив (Пд) ще има! Това потвърди пред БЛИЦ старши треньорът на “смърфовете” Емил Велев. Първият двубой в Ловеч преди няколко дни завърши наравно 4:4.

“Отиваме в Холандия. Мач ще има. Това, че Коко Динев се оттегли, не означава, че Локомотив няма да съществува или, че няма да ходим в Холандия”, каза Велев.

“Аз имам договор с Локомотив и оставам в отбора. Имаме хубав състав, отборът няма да се разпадне. Юнес Бенжелюн и Джереми Родригес бяха принудени да разтрогнат договорите си. Просто феновете не ги харесваха. Всички състави в “А” група са окомплектовани, така че не се притеснявам, че могат да вземат наши играчи. Футболистите ни си имат договори”, коментира Кокала евентуалниото разпадане на клуба.

“Сега пред Атанас Узунов стои задачата да намери спонсори за отбора, защото плащаме не малки заплати. Това са много разходи. Защо да не помогне някой и на нас. “Ботев” (Пд) се уреди с хубав спонсор. “Левски” също, Берое и те. Защо и на Локомотив някой да не помогне”, коментира треньорът финансовата сигурност на клуба.

“Никога не съм се съмнявал в играчите си. Не може все да ни замесват в уговорени мачове. Заради глупостите на няколко човека, ние страдаме. По тази логика в Англия всеки мач трябва е уговорен. Всичко тръгва от някакви последователи на Сашо Диков, които говорят празни приказки без основание. Не може да се говори така. Трябва да има закони. Просто много хора ги е яд, че сме фактор в първенството и играем в Лига Европа”, завърши Емил Велев.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ