Сериозно изпитание очаква Таско Тасков в предстоящия уикенд. Главният съдия трябва да се справи с два мача в рамките на 16 часа! Реферът получи наряд за дербито на върха в "А" група между Лудогорец и Литекс в събота (26 септември) от 20:00 часа в Разград. На следващия ден, в неделя, Таско Тасков трябва да ръководи и Рилски спортист - ЦСКА в Самоков от 14:30 часа.

Получава се, че Тасков ще ръководи двата мача в рамките едва на 16 часа. Дали от съдийските комисии са си направили сметка и са преценили, че арбитърът може да се справи, или са пропуснали, че двубоят на ЦСКА в неделя е изместен от 17:00 часа за 14:30 часа, не е ясно. Ясно е обаче, че Таско трябва да се превърне в Супермен, ако иска да се справи със задачите.

Двубоят в Разград в събота приключва около 22:00 часа. Минимум един час след това съдиите ще изпълняват задълженията си след двубоя. Ако всичко е наред, в 23:00 часа Тасков и помощниците му ще потеглят за София, като им предстои разстояние от около 330 километра. Живи и здрави съдиите трябва да се приберат в столицата в най-добрия случай около 02:00 часа. Таско ще има няколко часа за сън и веднага трябва да стяга багажа за Самоков... Отвсякъде натоварен уикенд.

26 септември, 20:00 часа
ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС
Таско Тасков, Иво Николаев Колев, Георги Пламенов Тодоров

27 септември, 14:30 часа
РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЦСКА
Таско Тасков, Ив. Милков, Иво Боев (София)