Локомотив (Пловдив) - Лудогорец е днешното дерби от 31-ия кръг на "А" група. Двата тима влизат в него от коренно различни позиции, не само заради това, че домакините от Локомотив са последни в топ 7, а гостите първи.
 
Изминалата седмица бе тежка за "смърфовете" като клубът бе пред разпадане като бързи пари снощи успяха да спасят бунт в тима на Александър Станков.
 
Лудогорските "орли" пък летят все по-високо в класирането на "А" група и заради загубата на Литексот ЦСКА в последния кръг (0:1) вече имат аванс от 7 точки и мач по-малко пред "оранжевите".
 
Балансът преди тази среща е изцяло в полза на гостите от Разград, които имат четири победи и една загуба в 6 мача. В Пловдив пък, победите са 2:1 от три мача. Двубоят бе свален от тиражите на повечето водещи букмейкъри, тъй като гостите са сочени за тотален фаворит.
 
Разградчани няма да могат да разчитат на контузените Златински, Дяков, Барт и Витиня, докато извън строя за Локомотив е само Валери Георгиев. Съдия на мача е Ивайло Стоянов, двубоят започева в 16:15 часа на стадион "Локомотив".
 
ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЛУДОГОРЕЦ
Съдия: Ивайло Стоянов
Стадион "Локомотив", начало 16:15 (пряко по ТВ7)
 
loko_plovdiv.jpg

Локомотив (Пд):
Господинов, Тодоров, Тунчев, Георгиев, Фераресо, Илиадис, Н'Дайе, Гади, Делев, Белаид, Камбуров.
Резерви: Акалски, Трифонов, Марков, Намуши, Кики, Мендес, Лазаров.
Треньор: Александър Станков
Контузени: Валери Георгиев
Наказани: Няма 

Лудогорец:
Стоянов, Кайсара, Терзиев, Моци, Минев, Ешпиньо, Бургзорг, М. Александров, Марселиньо, Мисиджан, Кишада.
Резерви: Чворович, Шоко, А. Александров, Ернандес, Абало, Платини, Безяк.
Треньор: Стойчо Стоев
Контузени: Златински, Дяков, Барт, Витиня
Наказани: Няма