Оплакването на Локомотив (Пловдив), че е имало хвърлена бомба по автобуса на клуба след загубата с 0:3 от Берое снощи се оказа доста преувеличено. Проверка на БЛИЦ в полицията в Стара Загора показа, че по возилото на "смърфовете" е била хвърлена бутилка, а не взривно устройство, за каквото алармира Атанас Узунов.

Административният директор на Локо (Пд) съобщи, че е сигнализирал на делегата на мача и очаква наказание на Берое. При това положение възникна въпросът дали срещата на старозагорци с "Левски" в събота също няма да се играе без публика, както беше в мачовете Локо (Пд) - "Левски" (2:3) и "Ботев" (Пд) - Литекс (2:1).

"Става дума за хвърлена бутилка", обясниха за БЛИЦ дежурни в същата вечер полицаи.

"Попитахме длъжностните лица дали искат да подадат жалба, за да започнем досъдебно производство, но те отказаха", обясниха още органите на реда.

Инцидентът, за който алармира Узунов, дори не присъства в публикувания днес бюлетин на МВР Стара Загора. В него се споменава за четирима задържани фенове на Берое, които са хвърляли камъни и други предмети по автобус с привърженици на гостуващия тим.

При това положение исканията на "смърфовете" за наказание на Берое няма как да минат, показа справката ни в Дисциплинарния правилник на БФС.

Домакинът носи отговорност само за инциденти в района на стадиона, а хвърлената бутилка по автобуса на Локо (Пд) е била на кръстовището до магазин "Билла", който се намира в близост до изхода на града в посока Пловдив.

beroe1.jpg


beroe2.jpg


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ