Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Лудогорец приема Славия в мач от 27-ия кръг на "А" група. Двубоят стартира в 15:30 часа в Разград и се очаква да бъде доста интригуващ, тъй като слуховете от "Овча купел" са, че "белите" ще помагат и на "Левски". А само преди дни най-старият столичен клуб удари рамо и на "Ботев" (Враца), подарявайки им трите точки - крайно съмнителната загуба с 1:2.

В момента Лудогорец изостава от "Левски", след като "сините" биха вчера с 3:1 като гост "Ботев" (Враца). Разградчани имат 63 точки, докато конкурентът им за титлата е с 64. Следващата събота (18 май от 20:00 часа) на "Герена" предстои решителната битка между "Левски" и Лудогорец. В Разград се надяват да влязат във важния мач като лидер в "А" група и при това положение и равенството ще ги устройва. За да се случи това обаче, избраниците на Ивайло Петев първо трябва да си свършат работата срещу Славия днес. Сезонът приключи за "белите", които тотално се провалиха не само в първенството, а и в турнира за Купата на България. Сега за добрата стара Славия остава да помогне на "Левски", след което се очаква от "Герена" да възнаградят колегите си от "Овча купел". Треньорът Велислав Вуцов смята да забърка бетона днес, като в титулярите се завръщат основни играчи, пропуснали пародията с "Ботев" (Враца).

На вратата ще е опитният Георги Петков, а пред него в отбрана - Радослав Димитров, Живко Желев, Даниел Златков и Димо Атанасов. Опорни халфове се очаква в Разград да започнат Тодор Янчев и Янко Сандански. Галин Иванов и Антонио Ливраменто най-вероятно ще атакуват по крилата, а с ролята на плеймейкър ще бъде натоварен Павле Попара. Атаката на Славия ще води Мирослав Антонов.

БЛИЦ разбра, че бившият нападател на Лудогорец дори е молил Вуцов да му даде шанс за изява, тъй като много искал да накаже разградчани, които дълго време се гавриха с него преди да се озове на "Овча купел". Именно Мирослав Антонов ще бъде оръжието на треньора, който смята да му се довери в атака за тежкото гостуване днес.

"Ако ни подценят, ще сбъркат. Надявам се да го направят, но не вярвам. Никой от "Левски" не се е свързвал или говорил с мен. Все пак имаме ръководство. Ако се прецени, че нашите трябва да бъдат стимулирани от някого - добре. По принцип това не е лошо. Няма нищо по-хубаво от това да има финанси, особено когато отборът се мотивира допълнително да търси победата, а не да се стимулира да загуби", заяви Вуцов.

Колегата му Ивайло Петев е убеден, че футболистите му ще подходят напълно сериозно към мача и ще постигнат 20-ата си победа от началото на първенството. Спецът се очаква да заложи на върха на атаката на намиращия се в добра форма Роман Безяк. Словенецът вкара 2 гола срещу Черноморец и заслужи да попадне сред титулярите. Зад него ще играе Марселиньо, а по двата фланга ще действат Мирослав Иванов и Иван Стоянов.

Славия е единственият столичен клуб, от който Лудогорец има загуба, откакто играе в "А" група. Общият баланс на разградчани срещу софийските отбори досега е 10 победи, 3 равенства и 1 поражение - 2:3 на "Овча купел". Само след часове ще узнаем дали "белите" ще нанесат нов удар по Лудогорец и ще помогнат и на "Левски"....


logo_Slavia.jpg

Днес от 15:30 часа
Разград, ст. "Лудогорец Арена"
Съдия: Радослав Станев
Пряко по БНТ


Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Любомир Гулдан, Козмин Моци, Йордан Минев, Станислав Генчев, Светослав Дяков, Иван Стоянов, Марселиньо, Михаил Иванов, Роман Безяк
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Ивайло Петев

СЛАВИЯ: Георги Петков, Радослав Димитров, Живко Желев, Даниел Златков, Димо Атанасов, Тодор Янчев, Янко Сандански, Галин Иванов, Павле Попара, Антонио Ливраменто, Мирослав Антонов
Контузени: Емил Петров, Стефано Кунчев, Тайсуке Акиоши
Наказани: няма
Треньор
: Велислав Вуцов

Баланс:
3 мача, 1 победа за Лудогорец, 1 равенство, 1 победа за Славия, г.р. 8:3


През есента: Славия - Лудогорец 0:0

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ