Лудогорец приема Локомотив Пловдив в последния мач от 22-ия кръг днес от 18:00 часа. Успехът за домакините от Разград е задължителен, ако искат да се върнат на първото място. “Левски” в момента е лидер в класирането с 49 точки, Лудогорец е втори с 48.

Ще продължи ли абсурдното постижение на тима от Разград? Срещу Лудогорец не е отсъдена дузпа вече 59 поредни мача в “А” група и Купата на България, т.е. от влизането на тима в елита през лятото на 2011 година. Ако и днес няма промяна, ще бъдат закръглени точно 60 двубоя в шампионата и за Купата, в които нито един съдия не е посмял да отсъди дузпа срещу Лудогорец. През есента част от ощетените отбори надигнаха глава срещу въпросната любопитна статистика и попитаха, възможно ли е в над 50 мача да няма дузпа срещу Лудогорец.

Ивайло Петев няма да може да разчита днес на наказания Жуниор Кайсара и контузените Барт, Йордан Минев и Жуниор Кишада. Почти сигурно шанс да заслужи отново титулярно място ще получи бразилецът Шоко. Възможно е Станислав Генчев отново да остане на резервната скамейка, а тимът да играе само с един опорен халф – Светослав Дяков, а до него Марселиньо.

Вероятни състави


ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Шоко, Козмин Моци, Любомир Гулдан, Витиня, Светослав Дяков, Станислав Генчев, Иван Стоянов, Марселиньо, Михаил Александров, Емил Гъргоров
Резерви: Урош Голубович, Теро Мантула, Мичел Бургзорг, Мирослав Иванов, Димо Бакалов, Себастиян Ернандес, Роман Безяк
Контузени: Йордан Минев, Александър Барт, Жуниор Кишада; Наказан: Жуниор Кайсара
Треньор: Ивайло Петев


lok.jpg
ЛОКОМОТИВ (Пд): Йордан Господинов, Георги Мечечиев, Кирил Котев, Мартин Кавдански, Диего Фераресо, Даниел Георгиев, Христо Златински, Рангел Абушев, Георги Стефанов, Станислав Маламов, Владислав Мирчев
Резерви: Петър Денчев, Валери Георгиев, Костадин Марков, Павел Ковачев, Тодор Тимонов, Запрян Запрянов, Четин Садула
Контузени: Атанас Атанасов, Серафим Михайлов, Христо Стамов, Йордан Юруков. Наказани: няма
Треньор: Стефан Генов

Баланс:
3 мача, 1 победа за Лудогорец, 1 равенство, 1 победа за Локомотив Пловдив, г.р. 5:3 за Лудогорец

Любопитни факти:
*Лудогорец е с най-добрата защита в “А” група, само осем допуснати гола.

*Лудогорец е с най-дълга шампионатна серия без загубени мача – 11. За последно Лудогорец падна от Черноморец с 0:1 в 10-тия кръг в Бургас (27 октомври 2012 година).

*Балансът на Лудогорец до момента в “А” група е 56 мача, 36 победи, 10 равенства и 5 загуби. Днес тимът ще изпревари Видима-Раковски и ще излезе на 34-то място във вечната ранглиста по участия в елита.

*Лудогорец записа четири равенства в последните си пет мача за първенство. От началото на пролетта Лудогорец вкара само три гола в 6 мача – 2:0 срещу Черно море и 1:0 срещу Локомотив София.

*Локомотив Пловдив няма загуба в последните си четири гостувания.

*Следващата победа на пловдивчани е №600 в историята на “А” група.