ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

"Ботев" (Пловдив) излиза в решителна битка от третия предварителен кръг на турнира Лига Европа. "Канарчетата" се изправят срещу немския Щутгарт тази вечер от 21:20 часа на стадион "Комтех Арена", в първата среща завърши 1:1. Задачата на "Ботев" изглежда доста трудна, но със сигурност футболистите на Станимир Стоилов ще дадат всичко от себе си, за да се опитат да зарадват българските фенове на футбола така, както го направиха във вторник играчите на Лудогорец, елиминирайки Партизан по пътя към плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

Поводи за оптимизъм има - "Ботев" набра солидна инерция, отстранявайки два отбора и непознавайки вкуса на поражението в Лига Европа от началото на сезона. "Канарчетата" са убедителни и в "А" група - победа над "Левски", победа над Пирин (Гоце Делчев) със 7:1 и равенство като гост на Литекс.

Станимир Стоилов не може да разчита за двубоя довечера на контузените Иван Цветков и Вандер Вийера. Очаква се специалистът да заложи на състава от първата среща. На вратата ще застане Стаховяк, а пред него ще действат Христов, Спрокел, Грънчаров и Минев. Двамата опорни халфове ще бъдат Галчев и Иршак, а зад нападателя Анисе ще действа Мариян Огнянов. По крилата ще оперират Ромарио и младата звезда на "канарчетата" Тодор Неделев.

Първенството в Първа Бундеслига все още не е започнало и Щутгарт определено не е толкова обигран. Тимът на Бруно Лабадия преодоля без проблеми в първия кръг за Купата на Германия, като надигра с 2:0 аматьорския тим Динамо (Берлин). Този и първия мач с "Ботев" са единствените официални срещи за германците от началото ан сезона.

Големият проблем пред Лабадия е свързан с босненския нападател Ведад Ибишевич, който е под въпрос за двубоя. Футболистът, който се разписа във вратата на "канарчетата" преди седмица, е с травма в глезена от срещата с Динамо (Берлин).

stutt.jpgЩутгарт - "Ботев" (Пловдив)botew.jpg
21:20 часа, стадион "Комтех Арена"
Съдия: Ян Валашек (Словакия)
Пряко по TV7




Вероятни състави:
Щутгарт: Свен Улрайх, Даниел Швааб, Сердар Ташчъ, Георг Нидермайер, Константин Рауш, Мориц Лайтнер, Тунай Торун, Александру Максим, Какау, Ибрахима Траоре, Мохамед Абделауе

"Ботев": Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Веселин Минев, Томаш Иршак, Борис Галчев, Тодор Неделев, Мариян Огнянов, Ромарио, Анисе