ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Тази вечер в 19:30 часа на стадион "Бьели брег" в босненския град Мостар "Ботев" (Пловдив) се изправя срещу втория си съперник в тазгодишното издание на Лига Европа. След разгрома над Астана с общ резултат 6:0, днес "канарчетата" на Станимир Стоилов ще се опитат да постигнат нов успех и приказката да продължи.

В Босна вече показаха страх от "Ботев", но това не трябва да успокоява пловдивчани. Мъри Стоилов ще заложи на състава, които победи Астана с 5:0 у дома. Вратар ще бъде Адам Стаховяк, а пред него ще действат Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров и Веселин Минев. Двойка опорни халфове ще са Томаш Иршак и Борис Галчев, а пред тях ще играе Анисе Абел. Ромарио ще атакува по десния фланг, отляво ще бъде Вандер Виейра, на върха на атаката ще бъде Мариан Огнянов. Очаква се през втората част на терена да се появят Валери Домовчийски и Тодор Неделев.

Наставникът на Жрински Бранко Караджич обяви "Ботев" за абсолютен фаворит, но в същото време подчерта, че неговият отбор е готов да се противопостави на "жълто-черните" и ще разчита най-вече на здрава защита и контраатаки. Публиката на домакините е една от най-темпераментните в бившата югославска република, а очакваните високи температури също ще затруднят пловдивчани.

jrinski.jpgЖрински - "Ботев" (Пловдив)botew.jpg
19:30 часа, стадион "Бьели брег"
Съдия: Падрайг Сътън
Пряко по TV7



Вероятните състави:
Жрински: Дуйкович, Граховач, Бекич, Чърнов, Пехар, Шепанович, Стойкич, Кантар, Бъркович, Савич, Аничич
Треньор: Бранко Караджич

"Ботев": Стаховяк, Й. Христов, Грънчаров, Спрокел, В. Минев, Галчев, Иршак; Ромарио, Анисе, Вандер, Огнянов
Треньор: Станимир Стоилов