Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев залага на най-доброто в реванша от 1/8-финалите за Купата на България срещу Берое. Двубоят е от 15:30 часа в Разград и ще бъде предаван директно по Диема Спорт HD. Единственият липсващ за домакините ще бъде Козмин Моци, който е наказан. Измъчваните от контузии в последните дни Светослав Дяков и Роман Безяк пък се очаква да започнат от първата минута днес.

Шампионите имат да наваксват изоставане след загубата с 1:2 в първата среща под Аязмото. Петър Хубчев и играчите му обаче са пределно амбицирани да елиминират настоящия носител на Купата. Берое вече доказа, че е изключителен турнирен боец. Старозагорци на два пъти спечелиха Купата на България в последните години (2010 и 2013 г.), както и Суперкупата през 2013 г., показвайки, че умеят да се справят с противника в мачовете на директна елиминация.

До момента Берое не е побеждавал Лудогорец в Разград. Днес обаче и равенството устройва Хубчев и момчетата му.

Гостите от Стара Загора ще бъдат подкрепяни от над 200 свои фенове. На мястото на наказания Георги Костадинов ще се появи Самир Аясс, който асистира за гола на Жуниор Мапуку в първия мач.

Наказаният Моци пък се очаква да бъде заменен от Александър Барт. Французинът ще си партнира в центъра на защитата с Георги Терзиев. Не е изключено титуляр на вратата да застане Футболист №1 на България Владислав Стоянов, макар за Купата обикновено треньорът Дерменджиев да залага на Иван Чворович.

През седмицата в Лудогорец вляха солидна доза самочувствие, след като на церемонията за Футболист на годината разградчани бяха отличници в почти всички категории. Освен за Владо Стоянов, призове имаше и за Моци - най-добър защитник и най-добър чужденец, Светослав Дяков - най-добър халф, както и за Дерменджиев - Треньор номер 1 на България за 2014 година.

Това ще бъде среща номер 14 между двата отбора във всички турнири, като досега Берое е надделял веднъж над Лудогорец, 5 са срещите, завършили без победител, а в 7 разградчани постигат победи. При седемте си гостувания в Разград Берое има 2 равенства и 5 загуби при голова разлика 5:13.

Лудогорец все още не познава вкуса на загубата в домакински мач на "Лудогорец Арена" този сезон.

Вероятни състави:
22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ
: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Барт, Георги Терзиев, Йордан Минев, Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Михаил Александров, Марселиньо, Даниел Абало, Роман Безяк
Контузени: няма
Наказан: Козмин Моци
Треньор: Георги Дерменджиев


ber.jpg
БЕРОЕ:
Благой Макенджиев, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Иво Иванов, Валдемар Боровский, Самия Аясс, Елиаш Да Силва, Игор Джоман, Салим Керкар, Крис Гади, Жуниор Мапуку
Контузени: Димо Бакалов, Георги Андонов
Наказан: Георги Костадинов
Треньор: Петър Хубчев


Разград, ст. "Лудогорец Арена"
Съдия: Станислав Ставров


Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015