Националният ни отбор по футбол изпраща тежка седмица и само от играчи и треньорски щаб зависи как ще завърши тя. Тази вечер, от 21.45 часа, "лъвовете" се изправят срещу Малта в мач от група "Н" на квалификациите за Евро 2016 във Франция.

От понеделник се лансира информацията за напрежение в съблекалнята, породено от рацепление на играчите. Впоследствие това се отрече, а Българският футболен съюз публикува и декларация от името на футболистите, които се обявиха като едно цяло.

Точно това цяло трябва да се покаже довечера. И Любо Пенев, и Михаил Александров обявиха снощи на официалната пресконференция, че и дума не може да става за подценяване. Халфът на Лудогорец обаче призна, че "трябва да сме предпазливи".

Под въпрос е Георги Миланов. Халфът на ЦСКА (Москва) чувства болки в аддукторите и тренира отделно. По-вероятно е обаче той да започне като титуляр. Не се изключва и вариантът на вратата да застане Николай Михайлов, независимо че има едва няколко мача зад гърба си. Почти сигурно пък партньор на Николай Бодуров ще бъде защитникът на ЦСКА Александър Тунчев.

БЪЛГАРИЯ - МАЛТА
Днес от 21:45 часа

София, ст. "Васил Левски"
Съдия: Мартин Стрьомбергсон (Швеция)
 
БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Веселин Минев, Александър Тунчев, Николай Бодуров, Йордан Минев, Светослав Дяков, Георги Илиев, Ивелин Попов, Георги Миланов, Станислав Манолев, Андрей Гъкъбинов
Резерви: Владислав Стоянов, Божидар Митрев, Георги Терзиев, Александър Александров, Петър Занев, Страхил Попов, Александър Тонев, Илиян Мицански, Венци Христов, Ивайло Чочев, Маркиньос
Селекционер: Любослав Пенев

МАЛТА: Хог, Камилиери, З. Мускат, Агиус, Р. Мускат, Фейла, Р. Фенек, Брифа, Коен, Ж. Фаруджа, Шембери
Резерви: Набер, Вела, Безина, Бугея, Каруана, Гриоли, Б. Фаруджа, П. Фенек, Кристиянсен, Шери, Шикуна
Селекционер: Пиетро Гедин

Баланс: 8 мача, 7 победи за България, 1 равен, г.р.: 25:3

Нашата група "Н" за европейските квалификации