Шампионът Лудогорец гостува на Литекс в Ловеч в интригуващ сблъсък, който е последен мач от програмата на 35-ия кръг. Двата тима са първи и втори в класирането, а при успех на "оранжевите" тази вечер, разликата ще бъде стопена до само 2 точки в полза на разградчани, които имат и мач по-малко.
 
Миодраг Йешич и футболистите му отпаднаха от турнира за Купата на България именно от Лудогорец, след като загубиха с по 1:2 в Разград и Ловеч. Несъмнено "оранжевите" ще се стремят да отмъстят на противника. Ако успеят да вземат трите точки днес, интригата на върха в "А" група се връща и в оставащите 5 кръга ще бъде още по-интересно.

В първенството Литекс не познава победата над разградчани от октомври 2013-а, когато надделя с 4:2, но след това записа равенство (0:0) и загуба (0:3).
 
Лудогорец и Литекс имат по две победи в седемте мача помежду си при голова разлика 9:7 за шампионите от Разград.

За Литекс в титулярния състав ще се завърне десният бек Страхил Попов, който получи разтежение на бедрото в мача срещу Локомотив (Пловдив) в началото на месеца. Отляво на отбраната ще действа Васил Божиков, а в центъра ще си партнират Илия Миланов и Николай Бодуров. Бразилецът Том и колумбиецът Данило Асприля най-вероятно ще са резерви за сметка на Момчил Цветанов и Армандо Ваюши. В предни позиции ще започне голмайсторът Джордан.

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев даде шанс на някои от резервите в реванша за Купата на България с Локомотив (Пловдив) (0:1), но те го разочароваха и днес шампионите ще са в оптимален състав. Атаката ще се води от Роман Безяк, а Михаил Александров, Марселиньо и Върджил Мисиджан ще оформят офанзивното трио зад словенеца. В средата на терена ще играят Христо Златински и Фабио Ешпиньо, а двойна централни защитници се очаква да бъдат Козмин Моци и Александър Александров.
 
ЛИТЕКС - ЛУДОГОРЕЦ

Днес от 19:30 часа
Ловеч, Градски стадион
Съдия: Станислав Тодоров
Пряко по ТВ7
 
lit.jpg
ЛИТЕКС
: Пиргов, С. Попов, Бодуров, И. Миланов, Божиков, Славчев, Цветков, М. Цветанов, Джазула, Ваюши и Джордан
Резерви: Александров, Николов, Берберович, Руменов, Асприя, Том, Моналов
Контузени: Недялков, Досподов, Минчев
Наказани: Няма
Старши треньор: Миодраг Йешич
  
ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ
: В. Стоянов, Кайсара, А. Александров, Моци, Й. Минев, Ешпиньо, Златински, М. Александров, Марселиньо, Мисиджан и Безяк
Резерви: Чворович, Терзиев, Шоко, Абало, Луму, Кишада, Платини
Контузени: Барт, Дяков, Витиня
Наказани: Няма
Старши треньор: Стойчо Стоев

 
Съдия: Станислав Тодоров
Стадион: "Градски"