Българският национален отбор по футбол ще атакува Швейцария и Италия в първите си две световни квалификации със 192-сантиметров исполин. Става въпрос за централния нападател Андрей Гълъбинов, който е в елитния италиански Специя.  

Източници на БЛИЦ съобщиха, че новият селекционер Ясен Петров не само е поканил тарана в представителния ни тим, но и се е срещнал с него.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Ясен е бил в Италия, където е разговарял и видял с наши играчи, подвизаващи се в местни отбори.

Гълъбинов твърдо ще бъде в състава, а даже е гласен и за титуляр, стига да не получи контузия. Първото ни изпитание по пътя към Мондиал 2022 в Катар е срещу швейцарците в София на 25 март. Само няколко дни след това – на 28 март, имаме още по-тежък мач на родна земя. Тогава играем с Италия. На 31 март пък нашите гостуват в Белфаст на Северна Ирландия.

Според източници на БЛИЦ Ясен Петров ще прати повиквателна и на защитника Петко Христов, който е собственост на Фиорентина, но играе под наем в Про Верчели.

Треньорът е наблюдавал и тренировка на Валентин Антов в Болоня. Той се надявал бранителят на ЦСКА колкото се може по-скоро да дебютира в италианския елит, за да разчита и на него в първите три световни квалификации.