Литекс и Лудогорец излизат днес за втори път един срещу друг в рамките на само една седмица. Двубоят сега обаче е от 1/4-финалите на турнира за Купата на България - първа среща. Предвид домакинството си треньорът на ловчанлии Златомир Загорчич ще заложи на най-доброто, за да може да се постигне добър резултат преди реванша в Разград на 2 април.

"Оранжевите" ще се стремят този път да зарадват феновете си след равенството 0:0 за първенство с Лудогорец миналата седмица. Освен това същият резултат бе повторен и в четвъртък срещу Черно море в изтеглен мач от "А" група. Добрата новина за Литекс е завръщането на Симеон Славчев. Националът бе наказан за двубоя с "моряците". Завръщане от контузия ще направи Илия Миланов. Очаква се в стартовия състав да попадне и Армандо Ваюши, който в миналия кръг се завърна след лечение на травма.

В същото време треньорът на гостите Стойчо Стоев най-вероятно ще приложи ротация за двубоя в Ловеч. Само преди три дни тимът игра с Валенсия за Лига Европа и беше приземен след загубата с 0:3 пред претъпканите трибуни на "Васил Левски". Идната седмица пък е реваншът на "Местая" в Испания. Днес шампионите имат шанс да скочат след приземяването и да вземат аванс от Литекс преди реванша на "Лудогорец Арена".

Очаква се по крилата тази вечер да играят Дани Абало и Йерум Луму за сметка на Мисиджан и Михаил Александров. Нападението пък ще води Жуниор Кишада. Завръщане прави Христо Златински. Националът беше наказан за първия двубой с Валенсия.

lud.jpg
lit.jpg

Литекс - Лудогорец
Ловеч, Градски стадион
Съдия: Никола Попов
Пряко по ТВ7



Вероятни състави

Литекс: Евгени Александров, Страхил Попов, Илия Миланов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Александър Цветков, Симеон Славчев, Данило Асприля, Юрген Джазула, Армандо Ваюши
Резерви: Илко Пиргов, Джамал Берберович, Иван Горанов, Петър Златинов, Момчил Цветанов, Том, Мирослав Манолов
Старши треньор: Златомир Загорчич

Лудогорец: Иван Чворович, Шоко, Георги Терзиев, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Йерун Луму, Марсекиньо, Дани Абало, Жуниор Кишада
Резерви: Владислав Стоянов, Теро Мантула, Бургзорг, Ешпиньо, Михаил Александров, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
Старши треньор: Стойчо Стоев

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ