Звездата на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров ще бъде най-голямата заплаха за вратата на "Левски" в тазвечершното дерби от 12-ия кръг на "А" група.
 
Двата тима излизат от 17:15 часа на стадион "Локомотив" от различни позиции в класирането - "сините" гонят топ 3, а "смърфовете" отдалечаване от изпадащите.
 
Въпреки, че има само един гол от началото на сезона за Локо, дошлият от ЦСКА Камбуров трябва да притеснява най-много отбраната на "Левски". Камбуров има 10 гола срещу "Левски" в кариерата си, а повече (11) е вкарал единствено на Литекс.

34-годишния голмайстор е единственият действащ реализатор сред онези, които най-често поразяват "синята" врата. Легендата на ЦСКА Петър Жеков е номер 1 с 15 гола, Добромир Ташков, Тодор Диев и Никола Йорданов имат по 11, а Камбуров - 10.
 
Макар и бивш играч на ЦСКА, нападателят на Локо няма гол срещу "сините" с червената фланелка. Вкарал е 1 с екипа на "Ботев", 4 с Локомотив (София) и 6 с Локомотив (Пловдив). 
 
Камбуров е футболистът, който може би най-често е казвал "не" на оферти на "Левски". Искан е няколко пъти от Станимир Стоилов, а след това и от някои от наследниците му. 

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите