Ако денят се познава по сутринта, то още тази вечер ще разберем дали "Левски" ще запише пореден европейски провал или този път ще се запомни с участието си в турнирите. Тази вечер от 21:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" "сините" стартират тазгодишния си поход в Лига Европа, а съперник е Иртиш (Павлодар) от Казахстан. Този сезон бележи 100-годишнината на "синия" клуб и всички са амбицирани да достигнат до груповата фаза на Лига Европа, като за целта избраниците на Николай Митов трябва да преодолеят първо Иртиш.

Спецът днес ще запише дебют в европейските турнири като старши треньор. Той има въпросителни единствено при централните защитници, които са най-слабото звено в тима.

Очаква се на вратата срещу казахстанците да застане Пламен Илиев, а проблемите са в зоната пред него. Вероятно там ще играят грешникът Димитър Везалов и опитният Станислав Ангелов. По бековете Митов ще заложи на Дъстли Мулдер и Нуно Пинто, които са без алтернатива. Двамата може да играят еднакво добре, както във фаза защита, така и да се включват напред.

Дебют за "Левски" ще направи Кевин Бру, който ще играе рамо до рамо със Стефан Велев. Националът на Мавриций все още не е готов на 100% и ще му е трудно, особено в жегите. Надали повече от 60 минути Бру ще се подвизава на терена. Николай Митов ще заложи на бързите Гари Родригес и Кристовао Рамос по крилата, а Владимир Гаджев ще действа зад централния нападател. На върха на атаката най-логично изглежда да застане Жоао Силва, който получи най-много игрово време в контролните мачове. Цветан Генков не може да вземе участие в срещата, докато Базил де Карвальо може да се появи през втората част.

Треньорът на Иртиш Талгат Байсуфинов предупреди: „Наясно сме с Левски". Той е разучил детайлно играта на "сините" и се очаква тимът му да бъде затворен в своята половина и да набляга на контраатаки. Гостите ще играят близо един до друг и ще предпочитат да рушат играта на "Левски".

Нападателят Улугбек Бакаев, който стана голмайстор на казахстанското първенство през миналата кампания, ще бъде основната заплаха.Павил Шабалин също играе много силно и може да създаде много проблеми на синята защита. В последните няколко участия в евротурнирите на Иртиш се забелязва, че те като гост или падат минимално с един гол, или въртят равни. Това се постига на затворената им игра и трудното допускане на играч в чиста позиция пред стража Котляр.

левски_3.jpg"Левски" - Иртиш (Павлодар)иртиш_2.jpg
21:00 часа, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия:
Орел Грифенлд (Израел)
пряко по Нова ТВ


Вероятни състави:


"Левски": Пламен Илиев, Дъстли Мулдер, Димитър Везалов, Станислав Ангелов, Нуно Пинто, Стефан Велев, Кевин Бру, Кристовао Рамос, Владимир Гажев, Гари Родригес, Жоао Силва
Резерви: Михаил Иванов, Христо Попадийн, Даниел Димов, Орлин Старокин, Антонио Вутов, Илиян Йорданов, Базил Де Карвальо
Треньор: Николай Митов

Иртиш (Павлодар): Котляр, Кожабаев, Кулибали, Кучера, Шомко, Шабалин, Говедарица, Мухутдинов, Юрин, Мурзоев, Бакаев
Треньор: Талгат Байсуфинов