Важен ден е днешният както за Лудогорец, така и за треньора на Черно море Георги Иванов. Двата отбора излизат един срещу друг в Разград в последен двубой за сезон 2013/14. След неговия край предстои емоционален момент и в двата лагера.

В този на домакините той ще бъде положителен. След края на срещата отборът ще бъде награден за третата си поредна шампионска титла на България. Очаква се и трофеят от турнира за Купата на България също да бъде показан, както и да е част от почетната обиколна на "Лудогорец Арена".

В противниковия щаб обаче емоциите вероятно ще бъдат смесени дори Черно море да измъкне успех в Разград. Треньорът Георги Иванов ще води за последно "моряците". Както е известно, от новия сезон Гонзо ще "коли и беси" в "Левски". Затова и за него този мач е от изключително важно значение. За самочувствието.

Но Иванов е изправен пред сериозен проблем около формирането на титулярите. Контузени играчи няма, но за сметка на това наказаните са четирима. Основният реализатор на тима Бакари е аут, титулярният вратар Георги Китанов, крилото Иван Коконов, както и Еденилсон.

Стойчо Стоев също е лишен от титуляри, като поради натрупани жълти картони няма да играят трима. Това са Михаил Александров, Кайсара и Ешпиньо. Почти сигурно обаче в този мач без значение наставникът на домакините да заложи изцяло на момчета, които получаваха по-малко шанс за изява.


ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ
Днес от 19:30 часа, ТВ7
Разград, ст. "Лудогорец Арена"
Съдия: Калин Людмилов


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЛУДОГОРЕЦ: Чворович, Шоко, Ал. Александров, Барт, Витиня, Бургзорг, Златински, Абало, Ернандес, Луму, Кишада
Контузени: няма
Наказани: М. Александров, Кайсара, Ешпиньо
Старши треньор: Стойчо Стоев

ЧЕРНО МОРЕ: Дашев, С. Александров, Котев, Станчев, Венков, Д. Атанасов, Божилов, Окоро, Домовчийски
Контузени: няма
Наказани: Китанов, Еденилсон, Коконов, Бакари
Старши треньор: Георги Иванов

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
- Лудогорец не е губил вече в 16 поредни мача от първенството
- При победа днес Лудогорец ще изравни най-дългата си серия от успехи през миналия сезон - от 11-ия до 26-ия кръг включително
- Иван Чворович е допуснал 3 гола в едва 9 мача за шампионите, титулярът Владо Стоянов има във вратата си 16 попадения при 26 участия
- Варненци прогресират в сравнение с миналия сезон, след като през настоящата кампания ще завършат шести, докато през миналогодишната бяха десети
- В миналия кръг Домовчийски отбеляза първия си гол във вратата на "Левски", след като има 42 зад гърба си с екипа на "сините"