Берое приема Славия от 18:00 часа тази вечер в първата среща от 14-ия кръг в "А" група. Дебют начело на "белите" в днешния мач ще запише новият наставник Милен Радуканов. Бившият треньор на ЦСКА има тежката задача да измъкне Славия от дъното. Преди срещата тимът от "Овча купел" има едва 11 точки и е чак на 12-ото място, докато Петър Хубчев момчетата му са на 9-ата позиция с 16 точки.

И двата тима ще преследват победата на всяка цена. Фаворитът обаче са домакините, които ще бъдат мощно подкрепяни от верните си привърженици.

Радуканов пък ще опита да върне Славия на правия път и да започне престоя си в клуба с победа. "Белите" са в много лоша серия, като в последните си 3 мача в първенството записаха само загуби, а преди това три поредни равенства. Последният успеха на най-стария столичен клуб в "А" група беше на 31 август - 3:0 над Пирин (Гоце Делчев).

Представящият се на приливи и отливи Берое, както казва Хубчев, е стабилен на собствен терен и днес има всички шансове да постигне победата.

Тази вечер звездата на старозагорци Давид Каядо ще запише 50-ия си мач в "А" група. Португалецът се очаква да стартира в халфовата линия на заедно с Евандро Ронкато, Игор Джоман и Елиаш Да Силва. Венцислав Христов пък ще води атаката, подпомаган от Елио Мартинс. В отбрана би трябвало да действат Веселин Пенев, Иво Иванов, Борислав Стойчев и Пламен Крумов, а на вратата - Иван Караджов.

Славия пък ще бъде без опитния централен бранител Живко Желев, който заедно с Христо Янев бяха обявени за ненужни от Радуканов.

Мястото на бранителя се очаква да заеме Виктор Генев. Той ще си партнира със Стефан Велков, а на двата бека ще действат националът Радослав Димитров и Димо Атанасов. Попара и Шалаев ще бъдат опорни халфове, а Фернандо и Галин Иванов ще действат по крилата. Французинът Плезир ще бъде зад нападателя Атанас Курдов, а на вратата отново застава ветеранът Георги Петков.

БЕРОЕ - СЛАВИЯ

Днес от 18:00 часа
Стара Загора, стадион "Берое"
Съдия: Христо Ристосков
ПРЯКО ПО НЮЗ7
Вероятни състави:

ber.jpg
БЕРОЕ: Иван Караджов, Пламен Крумов, Борислав Стойчев, Иво Иванов, Веселин Пенев, Евандро Ронкато, Игор Джоман, Елиаш Да Силва, Давид Каядо, Елио Мартинс, Венцислав Христов
Контузени: Амир Саюд, Костадин Стоянов, Георги Костадинов, Владимир Зафиров
Наказани: няма
Треньор: Петър Хубчев


logo_Slavia.jpg
СЛАВИЯ:
Георги Петков, Димо Атасанов, Виктор Генев, Стефан Велков, Радослав Димитров, Павле Попара, Олег Шалаев, Фернандо Да Силва, Галин Иванов, Плезир Мойо, Атанас Курдов
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Милен Радуканов


Баланс: 89 мача, 28 победи за Берое, 17 равенства, 44 победи за Славия, г.р. 166:104 за Славия

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ